Portál pro pracovní příležitosti v hotelnictví ,
gastronomii, lázeňství a cestovním ruchu v ČR.
. 
 Login
Uživatel
Heslo
Zapomněli jste vaše heslo?
 



GastroJobs.cz je partnerem






GastroJobs.cz je členem


 
 Článek...
     
 
Představujeme vám členy Juniorského národního týmu AKČ ČR - Jakub Dejmek
Dalším členem Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kterého bychom vám rádi představili, je Jakub Dejmek, kterému je 17 let a je studentem Obchodní akademie a hotelové školy v Třebíči, obor hotelnictví.

Kdo vás přivedl ke kuchařskému řemeslu?

Ke kuchařskému řemeslu jsem získával vztah již od mala, jelikož můj otec je kuchařem. Už jako malý kluk jsem ho v kuchyni se zájmem sledoval a snažil se mu pomáhat. Postupně jsem tak získal k vaření velmi dobrý vztah.

Máte nějaký svůj kuchařský vzor?

Asi jednoho konkrétního člověka ne, jelikož je mnoho dobrých kuchařů a každý se zaměřuje na něco jiného, proto je dobré vzít si od každého něco. Velmi rád ale sleduji televizní kuchaře, jako Gordona Ramsayho nebo Jamieho Olivera. Velkým vzorem mi je také náš kapitán pan Stuparič, kterého obdivuji za to, co všechno v životě dokázal, a jakým způsobem vede náš tým.

Jaké bylo vaše první jídlo, které se vám doopravdy povedlo? Máte už nějakou svoji specialitu?

Jaké jídlo se mi povedlo jako první to ani nevím. Specialitu zatím nemám, jelikož rád zkouším stále nové recepty a baví mě pokaždé vytvořit něco unikátního.

Co se vám na kuchařském řemeslu nejvíce líbí?

Na kuchařském řemeslu se mi líbí ta rozmanitost. Máte zde na výběr mnoho chutí, vůní, barev a tolik možností jak vše zkombinovat, že vždy vznikne něco originálního. Dále také, kolik je směrů a cest, jakými se může každý vydat podle toho, co mu vyhovuje a co ho baví.

Jakým způsobem se dále ve svém řemesle vzděláváte?

Tak zřejmě jako ostatní - sleduji starší a zkušenější, televizní pořady o vaření, na internetu fotky, recepty a zkouším stále nové věci.

Jaké zážitky jste si přivezl z kuchařské olympiády v Erfurtu?

Olympiáda v Erfurtu byla pro mě velikou zkušeností - utkali jsme se s nejlepšími kuchaři z celého světa. Nasbíral jsem zde mnoho zkušeností, atmosféra tam byla skvělá a byl to velký zážitek. I když jsme zažili s týmem občas horší chvíle, vždy jsme se navzájem podrželi a pomohli si.

Máte nějaké profesní cíle? Čeho byste chtěl dosáhnout?

Profesních cílů mám více, ale abych jich dosáhl, bude ještě nějaký čas trvat. Především chci, abych byl já sám spokojený s tím, co dělám, a viděl výsledky svojí práce.
 
 
 
 
 

webdesign and project by




Bezručova 25, 251 01, Říčany
InfoMail <info@GastroJobs.cz>

optimalizace PageRank.cz
(čas přípravy www-stránky na serveru: 0,02000618 sec)