Portál pro pracovní příležitosti v hotelnictví ,
gastronomii, lázeňství a cestovním ruchu v ČR.
. 
 Login
Uživatel
Heslo
Zapomněli jste vaše heslo?
 



GastroJobs.cz je partnerem






GastroJobs.cz je členem


 
 Článek...
     
 
Představujeme vám členy Juniorského národního týmu AKČ ČR - Vladyslav Ryasnyy
Dalším členem juniorského týmu, kterého vám dnes představíme je student 3.ročníku Střední školy gastronomické a hotelové s.r.o. , Praha Bráník, Vladyslav Ryasnyy. Ve svých 17 ti letech má za sebou již několik úspěchů v těchto soutěžích:

  • GastroJunior 2015 regionální kolo Klánovice - bronzové pásmo
  • Gastrojunior 2015 finále Brno - zlaté pásmo, celkové umístění 2.místo
  • Callebaut Cup 2016 - 1.místo
  • Lázeňský pohárek 2016 - 1 místo
  • GastroJunior 2016 finále Brno - bronzové pásmo
  • Gastro Hradec 2016 - stříbrné pásmo


Co vás přivedlo k cukrářskému řemeslu?

Chtěl jsem ochutnat různé dezerty, co se objevují ve světě, a nic jiného mi nezbylo, než je začít doma sám dělat. První informace byly z Japonska, pak mne zaujala Francie a už se to rozjelo.....

Máte nějaký svůj cukrářský vzor?

Těch je opravdu neskutečně mnoho, ale tihle jsou pro mě inspirací - Nina Tarasova, Hans Ovando, Quentin Bailly, Jerome De Oliveira, Guillaume Mabilleau, Christopher Michalak, Janice Wong a tak mohu pokračovat do nekonečna.

Jaké bylo vaše první jídlo, které se vám doopravdy povedlo? Máte už nějakou svoji specialitu?

Řekl bych, že to bude japonské wagashi - Mochi. To je vlastně rýžové elastické těsto s náplní obvykle z adzuki fazolí, ale je opravdu neskutečně mnoho variant. O moje speciality se poslední dobou snažím pořád. Někdy zkusím udělat dezert zcela podle receptu šéfa, abych zjistil, co tím chtěl říct, ale jinak raději sám sestavuji svůj dezert. Moji poslední specialitou a taktéž hrdostí je Savoia Opera - řez s příchutí černého rybízu, fialek a kokosu.

Co se vám na kuchařském řemeslu nejvíce líbí, a co si myslíte, že by se mělo změnit?

Líbí se mi jak se rychle vyvijí, obzvlášť v České republice. Každý den se vymyslí něco nového, což je vlastně fantastické. Nic bych určitě neměnil.

Jakým způsobem se dále ve svém řemesle vzděláváte?

Jsem jak houba, tak jako ona nasává vodu, tak já tak nasávám informace, a to vlastně každý den. Studuji z knih, kurzů, online kurzů, komunikace s lidma z oboru, internet a sociální sítě, ale i taky z našich fantastických tréninků.

Máte nějaké profesní cíle? Čeho byste v budoucnu chtěl dosáhnout?

Chtěl bych být technologem, instruktorem nebo učitelem v nějaké cukrářské akademií, který bude umět vysvětlit, jak fungují různé technologie přípravy, představit suroviny, učit nové věci a tak dále. Takže je opravdu mnoho, co se ještě učit.
 
 
 
 
 

webdesign and project by




Bezručova 25, 251 01, Říčany
InfoMail <info@GastroJobs.cz>

optimalizace PageRank.cz
(čas přípravy www-stránky na serveru: 0,03032207 sec)