Portál pro pracovní příležitosti v hotelnictví ,
gastronomii, lázeňství a cestovním ruchu v ČR.
. 
 Login
Uživatel
Heslo
Zapomněli jste vaše heslo?
 



GastroJobs.cz je partnerem






GastroJobs.cz je členem


 
 Článek...
     
 
Představujeme vám členy Juniorského národního týmu AKC ČR - Veronika Přepěchalová
Veronice Přepěchalové je 20 let. Je absolventkou hotelové školy v Třebíči, oboru hotelnictví a v současné době studuje vysokou školu, Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Zde si vybrala nelehký obor-chemie a technologie potravin.

Co, nebo kdo vás přivedl ke kuchařskému řemeslu?
K vaření mě donutil podnět, se lépe stravovat. Začalo to na základní škole, kdy jsem se více začala zajímat o svoji životosprávu a stravování jako takové. Postupem času jsem si k vaření vybudovala velké pouto, a už bych si bez toho nedovedla život představit.

Jaké bylo vaše první jídlo, které se vám doopravdy povedlo? Máte už nějakou svoji specialitu?
Tak to si opravdu už nepamatuji. Má láska k vaření se zrodila tak rychle, že těch jídel musela být spousta, které jsem se snažila uvařit. Ale asi bych tipovala, že mé první jídlo bylo něco sladkého, taková ta klasika, na kterých začíná hodně lidí (andělsky nadýchaný perník, domácí kynuté moučníky, vánočka, mazanec atd.).

A jestli mám svoji specialitu??? Nevím, jestli se to tak dá nazvat, ale možná by se něco našlo, ráda totiž experimentuji a snažím se každý recept obměnit podle sebe, no a pokud se dílo zdaří, tak si veškeré použité suroviny zapíšu a recept si uschovám. Ale v dnešní době považovat něco za specialitu je opravdu těžké, protože spousta pokrmů už existuje, avšak to člověka nemusí odradit, neboť stále existují tisíce možností, jak chutě kombinovat dohromady a vymýšlet stále něco nového.

Máte nějaký svůj kuchařský vzor?
Na toto je velmi těžké odpovědět. Je mnoho skvělých kuchařů, které ráda sleduji, ale nikdo ale není pro mne ten nejlepší, protože každý má svůj osobitý styl a zaměřuje se na určitý druh kuchyně, ať už se jedná o zahraniční či české kuchaře. Ale určitě pro spoustu z nás by měl být vzorem náš kapitán týmu pan Vladislav Stuparič. Je až neuvěřitelné, že existuje ještě někdo, kdo dokáže s takovou vervou, pílí a trpělivostí předávat své znalosti dál (a to nejen nám mladým začínajícím gastronomům, ale i úplným laikům a široké veřejnosti), a je skvělé, že díky němu může fungovat i juniorský národní tým.

Co se vám na kuchařském řemeslu nejvíce líbí a co si myslíte, že by se mělo změnit?
Líbí se mi široká škála surovin, ze kterých se dá vařit, neomezená možnost kombinací chutí, neustále inovace nejen zařízení, ale i pokrmů. Dále jsou to určitě profesní možnosti, kterých se nabízí nespočet.

A co by se mělo změnit??? Možná trošku změnit pohled na to, když vaří ženy...Samozřejmě kuchařina je fyzicky náročná, ale i ženy dokážou ustát a umí perfektně uvařit. Většinou jsou ale opomíjené, a myslím si, že by měli dostávat rovnocenné možnosti jak projevit svůj talent, stejně tak jako dostávají tuto možnost muži.

Jakým způsobem se dále ve svém řemesle vzděláváte?
Snažím se vzdělávat sama dalšími novými zkušenostmi, které se mi naskytnout, snažím se sledovat nové trendy, ale nejraději se učím svými experimenty v kuchyni a sledováním různých pořadů o vaření. Spoustu věcí člověk pochytí i tím, že hodně cestuje a poznává tamější kulturu dané země. Samozřejmě velkým přínosem jsou i osoby, které už ve vaření něčeho dosáhly a jsou pro nás inspirací a jistým podnětem se něčemu přiučit.

Máte nějaké profesní cíle? Čeho byste chtěl/la dosáhnout?
Profesních cílů mám hodně, ale k jejich dosažení je ještě dlouhá cesta... Čeho bych chtěla dosáhnout, raději ponechám v tajnosti, dokud se mé cíle nezačnou plně realizovat, a nechci si něco zcela přesně plánovat, protože to pak může být úplně jinak. Co ale můžu s určitostí říct je, že zůstanu u vaření a v potravinářském průmyslu, a ráda bych své znalosti pak předávala i jiným.
 
 
 
 
 

webdesign and project by




Bezručova 25, 251 01, Říčany
InfoMail <info@GastroJobs.cz>

optimalizace PageRank.cz
(čas přípravy www-stránky na serveru: 0,02238512 sec)