Portál pro pracovní příležitosti v hotelnictví ,
gastronomii, lázeňství a cestovním ruchu v ČR.
. 
 Login
Uživatel
Heslo
Zapomněli jste vaše heslo?
 



GastroJobs.cz je partnerem






GastroJobs.cz je členem


 
 Článek...
     
 
Představujeme vám členy Juniorského národního týmu - cukrářka Eliška Vostálová
Dnes vám představíme prvního člena juniorského národního týmu. Jméno Elišky Vostálové určitě znají všichni, kteří se zajímají o carving, kterému se úspěšně věnuje již několik let pod záštitou firmy Czech carving studio, kde také externě vede kurzy. Za posledních pár let získala prvenství ve všech českých soutěží a nyní se jich účastní sama jako komisařka. Vyhrála i několik zahraničních soutěží, ve Slovensku, v Polsku či v Rakousku, kde se konalo mistrovství Evropy. Účastnila se i světových soutěží v Erfurtu a v Lucembursku, kde získala stříbrné a bronzové ocenění.

Elišce Vostalová je 22 let a vystudovala Hotelovou školu v Třebíči, obory hotelnictví a cukrář. V současnosti se věnuje cukrařině. Externě spolupracuje s několika firmami z oboru, pracuje pro cateringové firmy, pro kavárny a věnuje se i umělecké cukrařině.

První soutěž, v pozici cukrářky, byla s JNT na mezinárodní juniorské kuchařské soutěži v Jižní Koreji a za dva roky následovala světová soutěž v Lucembursku. Mezi tím absolvovala soutěž v Česku na Gastro Hradec.

Kdo vás přivedl k cukrářskému řemeslu?
Už od malička mě bavilo vařit a péct, takže hotelová škola pro mě byla jasná volba. Začala jsem na carvingu a s nabídkou na pozici cukrářky do JNT jsem se začala plně věnovat cukrařině.

Máte nějaký svůj kuchařský vzor?
Kuchařský vzor? Jasná volba padne na našeho trenéra pana Stupariče, u kterého obdivuji jeho trpělivost a vůbec jeho schopnost vést a motivovat mladé lidi ke gastronomii.

Jaké bylo vaše první jídlo, které se vám doopravdy povedlo? Máte už nějakou svoji specialitu?

Rozhodně to byly kynuté knedlíky na páře s ovocem, protože když jsem se je jako malá naučila, měli jsme je v létě každý týden. Já sama se snažím vytvářet nové věci a zkoušet nové chutě, ale myslím, že nemám zatím tolik zkušeností na vytváření vlastních specialit.

Co se vám na vašem řemeslu nejvíce líbí a co si myslíte, že by se mělo změnit?
Mně se nejvíce líbí, jak moc je cukrařina variabilní. Každý může dělat, co se mu líbí, ať dorty, zákusky, restaurační dezerty. V tomhle jsem já nerozhodná, takže se snažím dělat vše a vše zkusit a uvidím, kde a u čeho skončím.

Jakým způsobem se dále ve svém řemesle vzděláváte?
Stejně jako ostatní bych řekla. Sleduji ostatní cukráře, jejich práce, fotky, nové recepty…

Máte nějaké profesní cíle? Čeho byste chtěla dosáhnout?
Už párkrát jsem zjistila, že když si něco naplánujete, stejně to dopadne jinak. Právě proto se snažím teď dělat to, co mě baví, a uvidím, kde budu za rok nebo za měsíc. Ráda sbírám nové zkušenosti a učím se nové věci a vše zdokonaluji, protože jsem až příliš velký perfekcionista.
 
 
 
 
 

webdesign and project by




Bezručova 25, 251 01, Říčany
InfoMail <info@GastroJobs.cz>

optimalizace PageRank.cz
(čas přípravy www-stránky na serveru: 0,02389598 sec)